Racing mowers since 2005!

Kilpailu on haastavaa niin kuljettajille, teknikoille kuin ajokille ja siksi nopein leikkuri radalla ei aina voita vaan kestävä ja luotettava kilpuri sekä tiimi joka ratkaisee tekniset ongelmat nopeimmin. Myös virheetön ajo on yksi menestyksen avaimista.

Tietoa lajista
Leikkureiden LeMans

LEIKKURILEMANS KILPAILUJEN KULKU

Kilpailut SM sarjassa ovat yleensä kolmetuntisia.

Kilpailuja ajetaan lähes kaikenlaisilla alustoilla ja radoilla jäästä asfalttiin.

Kilpailussa on tarkoitus ajaa määrätyssä ajassa mahdollisimman monta ratakierrosta. Eniten ratakierroksia ajanut voittaa.

Kilpailun lähtöjärjestys joko arvotaan tai ajetaan harjoittelu aika-ajo n. yksi tunti.

Startti tapahtuu yhteislähdöllä.

Kilpailussa kuljettajaa saa vaihtaa varikolla niin usein kun halutaan ja leikkuria saa huoltaa niin paljon ja niin usein kuin haluaa.

Polttoaineen tankkaus suoritetaan varikolla ainoastaan järjestäjän siihen tarkoitukseen varaamalla alueella. Leikkuri tulee olla sammutettuna tankkauksen ajan. Kuljettajaa ei saa vaihtaa tankkauspisteessä tankkauksen aikana vaan joko ennen tai jälkeen tankkauksen.

Kilpailu on haastavaa niin kuljettajille, teknikoille kuin ajokille ja siksi nopein leikkuri radalla ei aina voita vaan kestävä ja luotettava kilpuri sekä tiimi joka ratkaisee tekniset ongelmat nopeimmin. Myös virheetön ajo on yksi menestyksen avaimista.

MITEN PÄÄSEN MUKAAN KILPAILEMAAN?

Tiimin perustamiseen LeMans sarjassa tarvitaan kilpaleikkuri ja kuljettajia. Tiimissä saa olla lisäksi mekaanikkoja jotka eivät aja vaan toimivat varikolla. Tiimin jäsenten tulee olla vähintään 15v täyttäneitä (alle 18v huoltajan kirjallisella suostumuksella).

Lajista kiinnostuneiden kannattaa tulla seuraamaan kilpailua. Juttele siellä järjestäjien ja kilpailijoiden kanssa ja kysele heiltä lisäinfoa. Kilpailijat neuvovat mielellään uusia tulijoita vaikkapa antamalla erilaisia leikkurin tekniikka vinkkejä. Näin ohitat heti tavallisimmat sudenkuopat mitä tulee kilpaleikkurin rakentamisen haasteisiin. Infoa saat lisäksi facebook ja instagram tileiltämme. Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse järjestävään organisaatioon tai leikkuritiimeihin. Ota rohkeasti yhteyttä!

PÄÄTÄ MIHIN LUOKKAAN OSALLISTUT

Kumpikin kilpailuluokka perustuu päältä ajettaviin ruohonleikkureihin. Moottorin tulee olla yksisylinterinen pystyakselinen ruohonleikkurin sarjavalmisteinen moottori.

Vakio Pro luokka:
Leikkurit perustuvat pitkälti vakioleikkureihin ja niiden rakentamista rajoittavat tiukemmat säännöt.

Avoin luokka:
Runko ja moottori vakioleikkurista, mutta muuten rakentaminen on paljon vapaampaa.

Tutustu lajin sääntöihin joista selviää miten voit leikkurin rakentaa. Jos olet teknisissä asioissa vähäänkään epävarma, niin on viisainta kysyä järjestäjältä yksityiskohtaisempia neuvoja, jotta sääntöjä ei rikota eikä tulisi tehtyä turhaa työtä.

Kaikki leikkurit katsastetaan ennen ensimmäiseen kisaansa osallistumista. Katsastuksia suoritetaan myös jos kisojen välillä on tehty muutoksia, tai pistokoe luonteisesti. Leikkureiden tekniikkaa ja muita sääntöjä koskevia asioita käsitellään kerran vuodessa kaikille avoimessa sääntökokouksessa.

MITÄ MUUTA TARVITAAN KILPAILEMISEEN?

Herrasmiesasenne
Kilpailuissa noudatetaan herrasmiessääntöjä. Kisaan osallistutaan kahdessa luokassa ja vauhtieroja laitteissa on, päästä suosiolla ohi sinua nopeammat kilpailijat . Kilpailu kestää kolme tuntia ja siksikään ei ole tarpeellista käyttää jokaista ohituspaikkaa vaan valita niistä turvallisin.

Ajovarusteet
Kuljettajilla tulee olla pitkävartiset jalkineet, kypärä, hanskat, pitkälahkeiset housut ja pitkähihainen paita. Erilaisten esim. crossista tuttujen suojavarusteiden käyttö on suositeltavaa.

Vakuutus
Leikkurille tulee ottaa vakuutus joka kattaa muille aiheutetut fyysiset vammat. Kalustovaurioita ei tarvitse korvata. Kilpailussa tulee voida esittää todistus vakuutuksen voimassa olosta.

Osallistumisilmoituksen
Ilmoittaudu kilpailuun leikkurilemans sivuilla ilmoitettuun aikaan mennessä sähköpostitse tai soittamalla järjestäjälle.

Varikolla / Kilpailussa
Tiimillä tulee olla tarkastettu 6kg Jauhesammutin.

Leikkurin alle huoltomatto.

Kilpailun osallistumismaksu, joka suoritetaan kilpailupaikalla käteisellä. Tarkista maksun suuruus kilpailukohtaisesti.

Vastuuvapautuslomake täytettynä. Lomakkeen löydät osoitteesta www.leikkurilemans.com.

Ota selvää kilpailusäännöistä. Kisan kulku erityispiirteet ja lippusäännöt kerrataan joka kilpailussa kisaa edeltävässä ohjaajakokouksessa.

Sarjassa olevia tiimejä joilta voi kysyä neuvoa ja apua:


Joitain valikoituja linkkejä:Tervetuloa reilun ja kansainvälisen moottoriurheilun pariin - kisoissa nähdään!4x4parts.fi             Asper Timing
Kuljetusliike Stig Skogster Ky Kb   taksi Jarmo Uusitalo - Asiointiliikenne Tilataksi Koululaiskuljetukset Sopimusajot Invataksi